Hästar

I början av 1980-talet fick vi för första gången stifta bekantskap med den Amerikanska Morganhästen. En ögonblicklig förälskelse och fascination övergick väldigt fort till en livslång kärlek och hängivenhet till denna enastående hästras. Anneli köpte sitt första avelssto 1984 och i år är hennes stuteri uppe i 86(!) stycken Morganföl.

Morganhästen är en liten häst med stor kapacitet. Rasen härstammar från  den lilla hingsten Figure som på 1800-talet blev uppmärksammad för sin snabbhet och styrka. Även på den tiden utgjordes konkurrensen av större hästar som förmodades vara fysiskt överlägsna. Men den första Morganhästen slog alla med häpnad och det har hans ättlingar fortsatt med sedan dess! Kanske sitter mycket i viljan. Det är ju allmänt känt att positivt tänkande ökar möjligheten till framgång, och detta är något som Morganhästen har i överflöd. Och det roligaste av allt är att den här hästens vilja är att göra det tillsammans och för sin människa. Rasen är fantastiskt mångsidig, en perfekt allroundhäst. Den är inte framavlad för att bli en extremt bra hopphäst, den är inte avlad för dressyr i generationer tillbaka, den har ingen etikett av något slag såsom, kör häst, distanshäst eller gångartshäst.
Morganhästen är helt enkelt en högpresterande häst i vilken gren som helst. En häst som blir vad du gör den till. Och den kommer att göra allt du ber om med en ambition och en glädje som kommer att förundra dig.

Läs mer om hästarna här!